Over ons

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
ย 
Water, Verkeer en Leefomgeving
Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL) ontwikkelt voor Rijkswaterstaat de visie op zijn netwerken en onze leefomgeving. We geven met die visie aan hoe de drie netwerken van Rijkswaterstaat (het hoofdwegennet, het hoofdvaarwegennet en het hoofdwatersysteem) zich moeten ontwikkelen, welke kwaliteit we aan onze gebruikers leveren en welke zorg de leefomgeving verdient.
ย 
WVL is ook verantwoordelijk voor het overzicht van de kennisbehoefte bij Rijkswaterstaat: nu en in de toekomst. In dit kader heeft WVL de taak gekregen om voor heel Rijkswaterstaat de inkoop van kennis te organiseren. WVL wordt daarmee voor de kenniswereld het gezicht van en eerste aanspreekpunt bij Rijkswaterstaat.
ย 
Naast het inkopen van kennis, stimuleren we het delen van beschikbare kennis met collegaโ€™s en ook met externe partijen. Dit laatste doen we onder andere door te participeren in samenwerkingsverbanden, het vormen van strategische allianties met partners uit de kenniswereld en het stimuleren van kennisontwikkeling en innovatie met en bij marktpartijen. Door duurzaam en strategisch samen te werken aan onze prestaties, dragen we bij aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland.